It Grien

Kavels It Grien

De kavels op It Grien zijn maar liefst 975 tot 1450 m2 en bieden zeer veel privacy.

Alle kavels van It Grien zijn inmiddels verkocht. 
 
De prijzen zijn vanaf € 125.000, - exclusief BTW (€ 151.250,- incl BTW) en geschikt voor zowel vrijstaande als twee-onder-een-kapwoningen. De kavels worden verkocht met speciale bijdragen in verband met de duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder korting op de grondprijs, mogelijkheid tot erfpacht en uitgestelde koop.

Klik hier voor de kavelkaart.

Klik hier voor de prijslijst.

 

Financieel

Het realiseren van een energie-neutrale woning vergt hogere investeringen, maar heeft ook directe invloed op de woonlasten door lagere energielasten.

De kavels op 'It Grien' worden verkocht met speciale bijdragen in verband met de duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder:
  • korting op de grondprijs
  • mogelijkheid tot erfpacht
  • uitgestelde koop
Dit maakt bouwen in 'It Grien' wel heel aantrekkelijk! Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Verkoop

De uitgifte van de kavels gebeurt door projectbureau De Zuidlanden in samenwerking met makelaardij Hoekstra en makelaardij Friesland. Voor meer informatie over de (verkoop)gegevens van de kavels kunt u bij deze makelaars terecht. Meer weten?
 
Vanuit ons centraal gelegen Infocentrum in de Eco Iglo aan de Molkenkelder 60 in Techum (Leeuwarden) kunnen we u optimaal informeren en adviseren. 

Klik hier voor de openingstijden.

It Grien

Alle kavels in It Grien zijn inmiddels verkocht.

Ten zuiden van Goutum, aan de Wergeasterdyk, ligt een verscholen perceeltje weiland. Hier realiseert projectbureau De Zuidlanden een bijzonder project: It Grien. 

It Grien kan niet worden aangemerkt als een buurtschap. Dit kleinschalige project bestaat uit slechts tien kavels die worden gescheiden door boomsingels. Op de kavels mag u bouwen zonder welstandseisen. De enige voorwaarde is dat de woningen energieneutraal moeten zijn. Dit betekent dat de woningen evenveel energie moeten opwekken als dat ze nodig hebben. Voor de rest kunt u uw fantasie en dromen helemaal loslaten op It Grien. 

Wat wordt verstaan onder energieneutraal?

Per 1 januari 2015 is de EPC-eis (energieprestatiecoëfficiënt) aan de energieprestatie van gebouwen aangescherpt en aangepast in het Bouwbesluit. Voor woningen geldt een EPC-eis van 0,4. Voor It Grien hanteren wij een EPC van 0,0. Dit betekent dat de woningen die hier gebouwd worden, evenveel energie moeten opwekken als ze nodig hebben om comfortabel in te wonen. Dergelijke woningen noemen wij energieneutraal.

Andere namen voor energie-neutrale woningen zijn ‘passief huis’ of ‘nul-energie huis’. Het is zelfs al mogelijk om een ‘actief’ huis te bouwen, dat meer energie opwekt dan het zelf nodig heeft voor intern gebruik. Er zijn recent woningen gebouwd die zoveel energie opwekken (met vooral PV-zonnepanelen) dat daarmee de batterijen van een elektrische auto opgeladen kunnen worden.

Energieneutrale woning
Een energie-neutrale woning wordt optimaal geïsoleerd om de warmtebehoefte in de winter te beperken en de noodzaak voor kunstmatige koeling in de zomer vrijwel onnodig te maken.

Daarbij is veel aandacht voor een gezond binnenklimaat gewenst. Een goed binnenklimaat wordt bereikt door een deskundig ontwerp, correcte constructie, verantwoorde materialen en efficiënte installatietechniek. Comfort, goede ventilatie en klimaat zijn cruciale aspecten.

Voor het opwekken van energie wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water en bodem.